Tuesday, May 19, 2009

APO NAK DI KATO

Hari ini sah bahawa UMNO/BN tidak akan bertanding di DUN Penanti menentang calon PR/PKR Dr Mansor Othman. Pengumuman Najib itu memeranjatkan banyak pihak tetapi yang paling terperanjat adalah penyokong dan ahli-ahli UMNO akar umbi.Aku saja ambil cuti hari ini untuk pergi minum kat warung teh depan rumah nak dengar cerita kawan-kawan UMNO pasal perkara ni.Rata-rata orang-orang UMNO ini tak puas hati dengan keputusan ini walau apa pun alasan yang diberikan oleh Najib.


Apo Nak Di Kato apabila yang memegang tampuk UMNO adalah orang yang tak biasa susah atau kalah. Dari kecil dah biasa jadi anak PM maka dah tentu lah kaya dan sentiasa ada orang yang menjaga (pengawal peribadi). Maka siapa yang nak usik atau mengejek. Tak macam Presiden UMNO yang dulu-dulu semua nya berjuang dari bawah sebelum dapat menjadi Presiden parti.


Apo pun APO NAK DI KATO nasi dah jadi bubur.Tak kan Najib nak tarik balik pulak keputusan nya. Buat ahli UMNO kampong dan bawahan TOLAN AJO LAH. Kami Pakatan Rakyat tetap bertanding.


BUBAR KAN DUN PERAK.


http://orangklawang.blogspot.com/

http://pasjelebu.blogspot.com/

No comments: