Sunday, February 10, 2013

Pusat Tarbiyah Al Amin

Gambar ini diambil pada 9 Feb 2013


Kerja-kerja pembinaan bangunan Pusat tarbiyah Al Amin (PTA) terus berjalan lancar. Semalam sebelum menghadiri usrah di Klawang saya dan Ustaz Suhaimi sempat singgah di Kg Larong untuk melihat sendiri perkembangan pembinaan tersebut.

 

Nampaknya pembinaan sudah hampir siap. Menurut kata Tuan Hj Jaaman (Pengerusi PTA) dalam masa 2 hari proses pemasangan bumbung akan siap. Selepas itu kerja-kerja plaster dinding bangunan akan di mulakan. Selepas selesai plaster baru lah dapat pasang jubin (tiles) di bahagian dalam surau. Tuan Hj Abdul Rahman dari Kuala Selangor telah bersetuju untuk menyumbangkan jubin bagi seluruh lantai bawah surau termasuk juga untuk bilik air dan berandah luar. Kita akan menggunakan lori Saudara Khalid dari Pertang untuk mengambil jubin tersebut di kilangnya di Kuala Selangor, menurut Hj Jaaman.

 Gambar ini di ambil pada 9 Feb 2013


Menurut Haji Jaaman lagi PTA masih kekurangan dana sebanyak RM 10,000 lagi untuk menyiapkan seluruh bangunan ini. Kalau kami dapat sumbangan lagi dalam RM 10,000 Insyallah siap lah seluruh bangunan PTA ini menurut katanya lagi. Sehubungan dengan itu beliau merayu kepada seluruh umat Islam yang bermurah hati agar dapatlah menyumbangkan lagi kepada PTA untuk membantu menyiapkan bangunan ini. Sumbangan Tuan/Puan boleh dimasukkan ke dalam akaun  PUSAT TARBIYAH AL AMIN di Maybank. Nombor Akaun : 5550 6911 3244.


Tuan Haji Jaaman bagi pihak seluruh AJK Pusat Tarbiyah Al Amin mengucapkan terima kasih atas segala sumbangan yang diberikan dan beliau mendoakan agar semuanya di rahmati ALLAH. Beliau juga mengalu-alukan kedatangan para penyumbang atau sesiapa sahaja yang ingin melawat atau memberikan sumbangan buah fikiran kepada PTA.


 Gambar ini di ambil semalam 9 Feb 2013

1 comment:

Anonymous said...

semoga PTA teru membangun dan maju bersama Islam...amin