Sunday, March 3, 2013

PTA Dah 95% Siap
Hari Khamis 28 Februari yang lepas saya balik Kg Larong untuk melihat perkembangan pembinaan Pusat Tarbiyah Al Amin. Saya dapati hampir 95% pembinaannya telah siap. Tiles (jubin) pun telah siap dipasang di dalam surau, bilik air dan di kaki lima. Tingkap-tingkap semua sudah di pasang. Tetapi masih ada beberapa bahgian yang belum di siapkan atau di pasang antaranya :-
  1. Pintu – pintu hadapan ,sisi dan bilik2 air.
  2. Siling – siling tingkat atas belum dipasang.
  3. Railing tangga – atau besi untuk jadi pemegang atau penghadang tangga
  4. Bumbung bilik air dan tandas – menurut Abg Zul, dia dan Cikgu Jaaman bercadang untuk pasang awning sahaja sebagai atap bilik air.
  5. Pagar – pasang keliling kawasan PTA


Pemasangan paip air dan juga pendawaian elektrik untuk bangunan PTA telah disiapkan. Permohonan dengan TNB dan juga pihak SAINS untuk air juga telah di masukkan. Menurut Cikgu Jaaman air telah dimasukkan dan sekarang cuma menunggu TNB memasukkan elektrik sahaja. Insyallah dalam masa terdekat ini semua perkara ini diharap dapat diselesaikan, ulas Cikgu Jaaman lagi.
 
 
 
Selain daripada itu menurut Abg Zul (bendahari), PTA masih berhutang sebanyak RM 6,000 dengan kedai Hardware Ban Soon dan juga RM 1,000 dengan kedai Hardware Robert. Sehubungan dengan itu Cikgu Jaaman merayu kepada penderma-penderma yang budiman untuk menderma sejumlah dana lagi untuk menyiapkan sepenuhnya pembinaan bangunan Pusat Tarbiyah Al Amin ini. Segala bantuan derma boleh di masukkan ke dalam akaun PUSAT TARBIYAH AL AMIN di Maybank, Nombor akaun : 5550 6911 3244 Segala bantuan derma di ucapkan Jazakallahu Khairan Khathira dan semoga ALLAH SWT memberkati dan merahmati Tuan/Puan semua.
 
 
Gambar pada 28/2 tangga dah siap tinggal besi pengadangnya nya aje yang tiada
dan tingkap juga dah pasang
Bahagian dalam tiles dah siap, lampu dan kipas juga sudah di pasang
Bahagian dalam pintu besar belum adaNo comments: