Sunday, June 12, 2011

Usrah MTD Klawang

Usrah MTD Klawang telah diadakan pada 11 Jun 2011 (sabtu) baru-baru ini di Markaz MTD Klawang, Kg Larong, Kuala Klawang. Naqib usrah MTD Klawang adalah Ustaz Suhaimi Bin Kassim. Ustaz Suhaimi adalah anak kepada Tuan Haji Kassim Rembawi dan beliau adalah bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Seremban.

Ustaz Suhaimi sedang memimpin usrah

Usrah MTD Klawang ini telah berjalan semenjak tahun 2003 hingga lah sekarang. Antara Naqib yang pernah memimpin usrah MTD Klawang ini adalah Ustaz Ngadion (kini telah bertukar ke Kuala Kangsar), Ustaz Shaifuddin Maulup (semasa beliau menjadi Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Rasah), Ustaz Mohd Esa dan kini Ustaz Suhaimi. Untuk pengajian ilmu Ustaz Suhaimi membawa kan kitab "Muqadimah Aqidah Muslimin" karangan Tuan Guru Hj Hadi Awang dan sekarang kitab tersebut telah pun hampir tamat setelah hampir 2 tahun disyarahkan

Muslimat MTD Klawang sedang tekun mendengar syarahan Naqib


Ahli-ahli Usrah ini terdiri daripada ahli-ahli PAS dari 2 cawangan di dalam MTD Klawang iaitu Cawangan Batu Serambai dan Cawangan Bandar Klawang. Ahli tetap usrah ini adalah seramai 15 orang dan yang lain akan menghadirinya di waktu kelapangan. Usrah MTD Klawang diadakan pada setiap minggu ke 2 dan ke 4 setiap bulan.

1 comment:

Anonymous said...

mano deh kempen bersih 2.0....