Tuesday, May 17, 2011

Mesyuarat Agong PAS Kawasan Jelebu Kali Ke-22

Pada hari Sabtu 14 Mei 2011 baru-baru ini PAS Kawasan Jelebu telah mengadakan Mesyuarat Agong nya untuk kali yang ke-22, bertempat di Markaz PAS Cawangan Jerang. Mesyuarat Agong tersebut telah dirasmikan oleh Haji Zakaria Khalim, Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Negeri Sembilan. Yang Dipertua PAS Kawasan Jempol Saudara Abdul Rahman bersama Naib YDP PAS Jempol juga telah hadir sebagai pasukan pemerhati perjalanan Mesyuarat Agong seperti yang ditugaskan oleh Badan Perhubungan PAS Negeri Sembilan.

Barisan pemimpin PAS Jelebu mengendalikan Mesyuarat Agong


Dalam ucapan beliau Haji Zakaria Khalim menegaskan betapa pentingnya mesyuarat Agong ini di adakan pada setiap tahun bukan hanya pada tahun pemilihan sahaja. Beliau menyatakan tujuan diadakan mesyuarat Agong pada tiap-tiap tahun adalah supaya kita dapat memperbetulkan apa yang telah salah dilakukan dalam orgnisasi dan juga untuk kita menyusun gerakerja bagi memantapkan organisasi kita. Menurut beliau lagi sekarang ini adalah masa kita menyusun gerakerja pilihanraya kerana PRU-13 sudah semakin hampir. Beliau berharap PAS Jelebu dapat merampas beberapa kerusi BN dalam Parlimen Jelebu pada pilihanraya yang akan datang.

Haji Zakaria Khalim berucap merasmikan Mesyuarat Agong PAS Jelebu

Dalam pemiihan pucuk pimpinan PAS Kawasan Jelebu, Haji Kateran Bin Marman menang tanpa bertanding dan mengekalkan jawatan Yang Dipertua PAS Kawasan. Saudara Nor Anif telah dipilih sebagai Timbalan Yang Dipertua apabila beliau mengalahkan penyandang Haji Jamalus Mansor dalam pertandingan 1 lawan 1. Manakala Saudara Saiful Bahri telah dipilih sebagai Naib Yang Dipertua juga dalam undian oleh para perwakilan.

Sebahagian perwakilan cawangan ke Mesyuarat Agong

Dalam ucapan penangguhan Tuan Haji Kateran berharap pada kali ini PAS Kawasan Jelebu akan bergerak dengan lebih mantap. Beliau menyatakan dengan kehadiran pemimpin-pemimpin muda dalam PAS Kawasan Jelebu diharap dapat menggembelingkan lebih usaha untuk menawan DUN Klawang dan juga Parlimen Jelebu pada pilihanraya yang akan datang.

Keputusan pemilihan AJK PAS Jelebu dalam Mesyuarat Agong kali ke-22 :-

 1. Yang Dipertua - Haji Kateran Bin Marman
 2. Timbalan YDP - Saudara Nor Anif Bin Selamat
 3. Naib YDP - Saudara Saiful Bahri Bin Jaaman
 4. Setiausaha / Ketua Pemuda - Saudara Khairul Azidi
 5. Bendahari - Haji Zainuddin Bin Hassan
 6. Ketua Penerangan - Haji Jamalus Bin Mansor
 7. Ketua Urusan Ulama - Haji Jaaman Bin Hj Abu
 8. Ketua Muslimat - Puan Osnidah Bte Othman
 9. AJK - Puan Syarifah Aini
 10. AJK - Mohd Barr Bin Ujang
 11. AJK - Kamaruddin Bin Hashim
 12. AJK - Hj Kamarul Zaman Bin Jakin
 13. AJK - Puan Ruzita Bte Tumeran
 14. AJK - Saudara Mohd Yusry Bin Mohamad
 15. AJK - Shamsul Kamal Bin Musa
 16. AJK - Raniman Bin Abd Rani
 17. AJK- Wan Nabihah Bte Wan Mamat Ramli
 18. AJK - Alias Bin Daud
 19. AJK - Rumidi Bin Othman
 20. AJK - Samsudin Bin Mohamad

http://pasjelebu.blogspot.com
http://orangklawang.blogspot.com

No comments: