Tuesday, January 15, 2013

[GEMPAR] Ulama' & Wali Allah Turun ke Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112

Ramai golongan UMNO, pemerhati atas pagar dan geng-geng agamawan khususnya yang tidak bersetuju dengan penganjuran program Himpunan Kebangkitan Rakyat 2013 #KL112 pada 12 Januari 2013 yang lalu. Mereka menghukumkan program ini sebagai haram, merosakkan keamanan serta tidak dipersetujui oleh alim ulama' apatah lagi para Auliya' Allah swt. Namun saya pasti mereka akan pening, sepening-peningnya, apabila insan-insan yang dekat dengan Allah swt, para kekasih Allah dan orang yang paling warak serta alim dalam urusan agama juga sebenarnya turut serta turun ke himpunan kali ini. Tak percaya? Tengok ini! ^_^


Al Alim Allamah Tuan Guru Hj Salleh Musa Hafizahullah Pondok Sik (kiri)

Tuan Guru Hj Abdullah Pondok Bukit Lada

Tuan Guru Hj Wahab Hassan Pondok Lanai Kedah
Syeikh Zainal Asri, Mudir Darul Hadis
Entah apa lagi dakwaan, hujah siapa yang mengharamkan PAS, mengharamkan pilihan raya, mengharamkan mengundi, mengharamkan Ulama masuk PAS, mengharamkan himpunan dan macam-macam lagi la. Pelik la saya dengan puak-puak macam ini. Kebenaran terpampang jelas depan mata kot. Saya menunggu komen daripada geng-geng "macai".
 
 
Artikel ini dipetik dari Blog Hijabul Crewz

17 comments:

Anonymous said...

Salam Ustaz,boleh saya tahu siapa nama wali ALLAH yang datang kat stadium tu ye????

Anonymous said...

Salam Ustaz,siapa nama dia orang yang paling warak datang stadium tempoh hari???

Anonymous said...

Salam Ustaz, kalau takde nama...gambar wali ALLAH tu pon jadilah. ( Tapi sekarang ni ramai manusia yang pergi himpunan stadium tu dah ada kamera phone...takkan takde gambar wali ALLAH yang disebut2kan dalam blog).

Anonymous said...

Saudara Saiful, sebagai orang yang rapat kepada masyarakat setempat,saya inginkan penjelasan terhadap komen2 yang diajukan kepada saudara. Sebagai seorang bakal pemimpin masyarakat kami memerlukan penjelasan yang konkrit terhadap soalan2 yang diajukan kepada saudara. Salam saudara seISLAM dari saya.

Anonymous said...

Agaknya yang pakai MASK tengah2 semasa beer arak tu kot wali ALLAH atau yang serban hijau simpul2 ( dalam gambar )yang dengan Nik Ajis tu kottt....hehehhahahahihihihi...gelihati2 betul la PAS PIS PUS niii.

Anonymous said...

SALAM,TOLONG JANGANLAH MEMPERSENDAKAN PERJUANGAN PAS!

Anonymous said...

WAHAI ORANG ORANG PAS TOLONGLAH TARBIAHKAN PENCACAI UMNO TU!!!KENAPA SEMUA DIAM! SAMBUTLAH SERUAN BLOGER PAS KITA SORANG NI!!KAN DIA DAH MENJEMPUT PENCACAI UMNO UNTUK KOMEN!!!MANA DIA SEMUA AHLI AHLI PAS!!!

Anonymous said...

Salam bro,takkan lah sebab tak boleh beri jawapan pada pencacai UMNO tu sampai nak ajak semua ahli ahli PAS nak tolong jawabkan!!! Ini Blog dia...biar lah dia yang menjawabnya seorang!! Tulah sebabnya copy paste artikel orang!!! Dah malu taktahu nak jawab!!!!kah kah kah. Adiossss PAS.

Anonymous said...

Ahhhrggghh kalau macam ni lah orang PAS aku terasa malu yang teramat sangatttttt!!!! Ini tanda yang terakhir aku takkan pangkah PAS!!! Memang benarlah kata kata UMNO!!! PAS semuanya PARTI ISLAM MUNAFIKK!!!!

Anonymous said...

Halo..halo panganut sesat PAS!!!! untuk makluman semua..LISTEN...LISTEN..LISTEN...LISTEN..,Ini Blogger memang tak update dia punya blog laaa.Ini Blog murahan yang hanya copy paste dari blog orang lain la.Juga Blog yang dihanya dibuat semata mata untuk demontrasi berok berok yang beer arak untok menjahanamkan negara dan musim pilihanraya jer la bro bro sekelian..kah kah kah.

Anonymous said...

Kenapa kau sakat blogger sorang ni hah!!!.

Saiful Bahri Jaaman @ angahcipoi said...

Kasihan saya pada yang tak dapat hadir Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka tempoh hari. Ini lah sejarah yang telah dilakarkan oleh rakyat Malaysia yang cintakan keadilan dan keamanan selepas era merdeka.
Harap jika ada aktiviti begini selepas ini hadirlah sama2.Jadi rakyat Malaysia yang prihatin...

Anonymous said...

Rasanya yang tak hadir ke perhimpunan tempoh hari tu dalam sejuta manusia ada kot!! Jawapan yang pasti mereka dah sokong kerajaan UMNO!!! KAH KAH KAH.

Anonymous said...

jgn jd bangang...

bila melayu cina india kadazan dusun org asli bersatu...

umno akan hanyut ke sungai teriang

Anonymous said...

Kenapa??? Sekarang Melayu dan semua bangsa Malaysia tak bersatu ke??? Kenapa lah Bonggok sangat!!!! Sebab mereka bersatulah melaui 1MALAYSIA yang Fuckatan Rakyat sampai la ni tak dapat nak perintah Malaysia bumi bertuah ni. Tapi kalau PAS bersatu dengan Parti Homoseks Gay dan Parti Komunis DAP tu lah sebabnya ULARMAK2 PAS sampai sekarang solat hajat setiap kali nak pilihanraya tapi tak termakbol oleh ALLAH kenapa??? Jawapan Nya..ALLAH melaknat PARTI MUNAFIK PAS yang mengunakan AGAMA SUCI ISLAM untuk kepentingan nafsu semata2!!!! Amacam??? Terimalah kenyataan bahawasanya ALLAH melaknat hamba2nya yang SONGSANG!!!! Amacam!!!! ni baru sikit jer ni....hahahahaha.

Anonymous said...

tahniah pd semua yg hadir dlm HKR112....maju kita bersama islam dan keadilan menjunjung demokrasi....takbir!!!

MJKK dlm kenangan 2004-2008

Anonymous said...

TAKE BEER!!!! HAHAHAHA